Home » Massages » Stoelmassage

Stoelmassage

Stoelmassage is een activerende en een ontspannende massage.

Bij een stoelmassage gaat het om de verbetering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van werk gerelateerde klachten zoals: RSI, hoofdpijnklachten en stress.

Stoelmassage wordt gegeven op een speciale ergonomische stoel, die je lichaam zo ondersteunt dat je comfortabel zit.

Het is zeer laagdrempelig omdat de kleding aangehouden kan worden.  Een stoelmassage duurt over het algemeen 20 minuten, maar op verzoek van de klant of opdrachtgever kan het ook wat langer duren.

Tijdens een stoelmassage worden het hoofd, rug, nek, schouders, heupen, armen en handen behandeld.

 Effecten van stoelmassage:

  • Ontspanning en werk stress vermindering.
  • Energieker voelen
  • Verbeteren van de bloedsomloop.
  • Verminderen van schouder, nek en hoofdklachten
  • Minder ziekteverzuim

 

Werkwijze:

Vooraf wordt een korte anamnese afgenomen, om er een beeld te krijgen van de algemene gezondheid van de cliënt. 

Na de anamnese wordt de massagestoel ingesteld, want het is belangrijk dat de cliënt comfortabel zit in de juiste houding. Stoelmassage is techniek waar gebruik wordt gemaakt van acupressuur drukpunt massage, hierdoor worden

blokkades uit de meridiaanen(energiebanen) van het lichaam opgeheven. Er worden ook westerse massagetechnieken gebruikt tijdens de stoelmassage. Bij stoelmassage gaat het om de verbetering van de lichamelijk conditie en voorkoming van werk gerelateerde klachten zoals: RSI, hoofdpijnklachten en stress.

Ik geef stoelmassages aan bedrijven, evenementen en verzorgingstehuizen. Maar als u aan huis werkt is het ook mogelijk om thuis een stoelmassage te ontvangen.

Heeft u interesse in een stoelmassage of wilt u meer informatie weten stuur dan een mail naar:

info@prm-oplocatie.nl

Fiscale voordelen stoelmassage

Met ingang van 1 januari 2015 is de werkkostenregeling verplicht. Deze regeling vervangt de oude regeling van de belastingdienst die de vergoedingen en verstrekkingen aan uw personeel regelt. De werkkostenregeling 2011 brengt ingrijpende veranderingen met zich mee.
In de nieuwe regeling van de belastingdienst mag u als werkgever uw personeel tot een maximum van 1,2% van de totale fiscale loon (vrije ruimte) laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen. Het is niet langer noodzakelijk om deze vergoedingen per werknemer bij te houden, dat kan bedrijfsbreed.

Een stoelmassage wordt in de werkkostenregeling 2011 gezien als arbovoorziening. Arbovoorzieningen behoren tot de ‘nihil’ waardering en gaan niet ten koste van het forfait van 1,2%. Stoelmassages kunnen op grond hiervan onbeperkt worden verstrekt aan de werknemers. Zie ook de site van de belastingdienst.

Stoelmassage is onder de volgende voorwaarden een vrije ARBO-verstrekking:

1. Werkgever heeft een ARBO-plan.
2. De stoelmassage maakt in redelijkheid deel uit van dat ARBO-plan.
3. De stoelmassage vindt tijdens werktijd plaats.
4. De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd.
5. Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Als niet aan deze voorwaarden kan worden voldaan, behoren de kosten van de stoelmassage tot het loon (eventueel verminderd met een werknemersbijdrage).