Ontspanningsmassage

Relax massage

Ontspanningsmassage is een massagetherapie waarbij het ontspannen van het lichaam voorop staat. Ontspanningsmassage wordt ook wel relax massage genoemd. Alles is er op gericht om u tot ontspanning te brengen. Bij een ontspanningsmassage wordt het gehele lichaam gemasseerd. Rug, benen, buik, armen, borst en het gezicht. Tijdens een rugmassage wordt er naar het hart toe gemasseerd. Dit bevordert de bloedsomloop, zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen.

Gezichtsmassage

Bij een ontspanningsmassage wordt er ook een gezichtsmassage gegeven. Een gezichtsmassage werkt ontspannend. Het hormoon oxytocine wordt opgewekt dat is een knuffelhormoon. Dat is een belangrijk stofje in de hersenen dat verantwoordelijk is, voor gevoel intimiteit en verbondenheid. Oxytocine geeft je zelfvertrouwen en maakt je vrolijk. Dit hormoon vermindert ook stress en angstgevoelens. 

Bij een gezicht massage wordt acupressuur(drukpuntmassage) toegepast.

Op het gezicht lopen meridianen(energiebanen) en acupressuurpunten. Deze punten worden tijdens een gezicht massage behandeld. Acupressuur zorgt ervoor dat blokkades worden opgeheven in de energiebanen.

Waardoor de energie beter gaat stromen door het gehele lichaam.

Gezicht massage helpt ook goed tegen hoofdpijn en stress.                      

Andere effecten van ontspanningsmassage zijn:

  • Ontspant lichaam en geest.
  • Verminderen van spierspanning.
  • Stimuleren van het zenuwstelsel.
  • Meer beweeglijkheid.
  • Meer vitaliteit.
Waarom een ontspanningsmassage. Ontspanningsmassage Den-Haag. Ontspannings Rijswijk, Ontspanningsmassage Delft. Ontspanningsmassage Pijnacker, ontspanningsmassage voorburg, ontspanningsmassage leidschendam. Ontspanningsmassage voor vrouwen en mannen. Onts